HTML

Kolbászra várva

2010. május 14-el megalakult az új magyar országgyűlés, kétharmados többséggel. A magam részéről szkeptikus vagyok az elkövetkezendő négy évvel kapcsolatban, én bízom benne, hogy alaptalanul.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Ötödik napja - Szlovák testvéreink testvérei

2010.05.18. 22:19 ATmannn

Háh! Igeeeeeeeeen! Megcsináltuk!

Hogy ebből mi lesz nem tudom. Nagyobb-e vajon Ficoék szája annál, mint amit valóban tennének. Itt van két nagyvezér, mindkettő vadul lengeti országa zászlaját, de vajh ki lesz az erősebb? Most eldől, hogy valóban kellett-e nekünk pattogni.

Pár éve, azon az ominózus decemberi szavazáson mindenki félt, hogy hú mi lesz, ha kintrekedt magyar testvéreink állampolgárságot kapnak. Kire szavaznak majd? Így is kommunikálta az akkori ellenzék, hogy minden jogot meg kell adni. Azóta 2010-et írunk, ellenzékből kormánypárt lett és lám külhoni magyar testvéreinknek már nem akarnak csak úgy jogot adni, hogy szavazzanak. Picit ez arra emlékeztet, hogy akkor fontos volt, hogy meglegyen a kétharmad. Most, hogy megvan, kit érdekelnek, betömjük a szájukat, hogy ők is magyarok, oszt jólvan.

A kialakult helyzet nem tudom kinek jó. Mikor fognak a románok, vagy a szerbek beszólni még, esetleg az ukránok, ne adj Isten az osztrákok?

Sajnos a történelem nagy igazságtalanságainak egyik áldozata lett hazánk, viszont én úgy érzem, hogy át kellene ezen lendülnünk. Lehet ennek ez a módja, hogy jogot adunk itthon, viszont ezzel külhoni magyar testvéreinket is kényszerpályára állítjuk, mert könnyedén áldozatok lehetnek. Könnyebben mondhatják majd azt, hogy "akkor tessék hazamenni, ha itt nem tetszik"...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszravarva.blog.hu/api/trackback/id/tr172014182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása